13-03-16 t/m 12-06-16 | MuseumJeugdUniversiteit

Nieuwe collegereeks MuseumJeugdUniversiteit over (binnenhuis-) architectuur en design in samenwerking met Museum TwentseWelle.

Datum en aanvang

Data: 13 maart 2016 10:30 - 12 juni 2016 11:30
Locatie: Museum TwentseWelle, Het Rozendaal 11 in Enschede
Prijs: € 20,00
Inschrijven: www.museumjeugduniversiteit.nl

Wat is de MuseumJeugdUniversiteit?

De MuseumJeugdUniversiteit is bedoeld voor kinderen die meer dan gemiddeld geïnteresseerd zijn in de wereld om hen heen en graag meer zouden willen weten dan ze op school kunnen leren. Voor leerlingen uit de bovenbouw is deelname zeer geschikt, maar kinderen vanaf 8 jaar mogen zich al inschrijven. Tijdens vier maandelijkse colleges op de zondagochtend (aanvang 10.30 uur) gaat het over (binnenhuis-) architectuur en design.

MacHD:Users:ingejonkman:Desktop:MuseumJeugdUniversiteit:mju_1_2016.jpgZondag 13 maart: Hoe ontwerp je een stoel?

Alle meubels bij je thuis zijn door mensen ontworpen. Van die uit de dure meubelwinkel tot die goedkope van de Ikea. Wat is nou ontwerpen en hoe gaat dat in zijn werk. Paul Kruize, meubelontwerper, vertelt er over en laat voorbeelden zien, waarna je zelf aan de slag gaat met het ontwerpen van je eigen stoel.

Zondag 17 april: Inrichten is een vak

MacHD:Users:ingejonkman:Desktop:Interieur-MJU2.jpgAchter elke voordeur van rijtjeswoning tot woonboot gaat een eigen wereld schuil, de wereld van het interieur. Het inrichten van een huis, maar ook een school of kantoor is het werk van een interieurarchitect. Met Vaya Nijhof ontdek je welke "skills" een interieurarchitect moet hebben en met welke "tools" je een interieurontwerp maakt.

Zondag 22 mei: Het plezier van het maken

MacHD:Users:ingejonkman:Desktop:MuseumJeugdUniversiteit:mju_3_2016.jpgAls je een zandkasteel aan het strand maakt moet je nadenken over hoe je het kasteel bouwt en waar. Voor je het weet komt er een golf en spoelt je zandkasteel weg. Samen met architect Sander ter Harmsel ontdek je wat er komt kijken bij het maken van een echt gebouw.

Zondag 12 juni: Je eigen straat

MacHD:Users:ingejonkman:Desktop:MuseumJeugdUniversiteit:mju_4_2016.jpgJe komt er elke dag, want je huis staat er. Maar waarom ziet je straat er eigenlijk zo uit? Stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, verkeersdeskundigen, planologen hebben iets te zeggen gehad over jouw straat. Samen met stedenbouwkundige Moniek Otten ga je kijken hoe een straat is opgebouwd en hoe jouw ideale straat er uit zou zien.