21-05-15 | Saxion stadsLAB Kenniscafé - Anders kijken naar gebiedsontwikkeling

Architectuurcentrum Twente heeft 'De Generator' ontwikkeld. Om meer met deze tool te werken wordt de tool ondergebracht bij Saxion stadsLAB. Een mooi moment om verder over gebiedsontwikkeling en de tool in gesprek te gaan.

Datum en aanvang

Donderdag 21 mei 2015 van 14.00 - 16.30 uur
Saxion stadsLAB in Deventer

De Generator

We zien steeds meer leegstaande gebouwen, prachtig erfgoed en braakliggende terreinen. Blijkbaar is er iets aan de hand, waardoor deze gebouwen of gebieden niet ontwikkeld worden. Je vraagt je dan toch af: kan dat niet anders? Dat kan zeker anders! Met 'De Generator', tool voor gebiedsontwikkeling, worden vastgelopen planprocessen, ongebruikt erfgoed en braakliggende terreinen (weer) in beweging gezet. Door anders te kijken naar ontwikkelen, ontwerpen en verdienmodellen biedt het nieuwe inzichten voor gebiedsontwikkeling. Lees hier meer over 'De Generator'.

Programma Kenniscafé

We starten met Urban Inspiratie middle-up-down vanuit DTO: Departement Tijdelijke Ontwikkeling, met Edwin Verdurmen. Na concrete informatie over de verfrissende tool: 'De Generator' en de mogelijkheden hiervan, gaan we er echt mee aan de slag tijdens de interactieve workshop. Samen met de andere deelnemers loop je aan de hand van een actuele case kort de drie fases. Ook is er voldoende ruimte om je eigen vragen en cases in te brengen. Aan het einde van de middag wordt 'De Generator' officieel ondergebracht bij het Saxion StadsLAB. Tijdens de borrel toasten we hier natuurlijk samen op.

Samenwerking

Deze middag wordt georganiseerd door het Saxion stadsLAB in samenwerking met Architectuurcentrum Twente en het KennisInstituut Stedelijke Samenleving (KISS). Want de verbetering van de stedelijke samenleving: daar werken we allemaal aan. Het delen van kennis en ervaringen is hierbij essentieel.

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden voor het kenniscafé. Er zijn maximaal 50 plekken: meld je daarom snel aan.