Gerelateerde items

15-01-10 t/m 13-02-10 | Architectuur over de grens 2

Datum en aanvang

15 januari t/m 13 februari 2010, ‘Haus der Niederlande’ Alter Steinweg 6-7, Altstadt, Münster

Eind 2008 werd dankzij een samenwerking tussen de Bund Deutscher Architekten BDA, Bond Nederlandse Architekten BNA en het Architectuurcentrum Twente, in Enschede de tentoonstelling “Architectuur over de Grens” gehouden. De tentoongestelde projecten waren ingeleverd voor de prijsvraag “Auszeichnung Guter Bauten 2007” van de BDA Münster-Münsterland. Binnen dezelfde samenwerking worden nu Nederlandse projecten uit het aangrenzende Euregiogebied geëxposeerd.

Het zijn projecten die ingezonden zijn voor de prijsvraag “Gebouw van het Jaar”, de “Architectuurprijs Achterhoek” en de prijsvraag “Bouwen voor het Bestuur”. Daarnaast wordt het stedenbouwkundige plan en een selectie uit de wederopbouw van Roombeek in Enschede geëxposeerd, de wijk die in 2000 door de vuurwerkexplosie verwoest werd.

De expositie geeft een beeld van de Nederlandse architectuur in het Euregio-gebied, maar ook van de wijze waarop het hergebruik van bestaande industriegebouwen de kwaliteit en identiteit van de omgeving kunnen versterken.

De projecten worden tentoongesteld in het ‘Haus der Niederlande’
Alter Steinweg 6-7 , Altstadt, Münster.
Opening: vrijdag 15 januari 2010, 17.00 uur
Duur: 16 januari t/m 13 februari 2010.

- Lees meer over de opening in dit artikel uit de Westfälische Nachrichten.  

- Download de flyer