16-02-17 | Science Café Enschede: Stadsjungle - dieren en planten in de stad

Het Science Café Enschede komt deze februari-editie met het thema Stadsjungle: dieren en planten in de stad. De stad biedt de dierenwereld veel goeds: een diversiteit aan groen, een iets hogere temperatuur en veel voedsel in de vorm van menselijk afval. Sommige dieren vertonen een verrassend aanpassingsvermogen. Wordt de 'Febo-reiger' die in de buurt van een snackbar woont, straks de voorouder van een nieuwe soort, de stadsreiger? De natuur is slim en veerkrachtig, maar we zien haar ook haar neus stoten. Jaarlijks vliegen zich miljoenen vogels te pletter tegen glas. Een Science Café over het wel en wee van dieren en planten in de stad.

Datum en aanvang

Datum: Donderdag 16 februari, 20:00-22:00 uur
Locatie: Theaterzaal Concordia, Oude Markt 15, Enschede
Toegang: is gratis. Toegangskaarten worden bij de deur uitgedeeld. Kom dus op tijd als je zeker wilt zijn van een zitplaats. De zaal gaat een half uur van tevoren open.

Sprekers

Spreker die avond is Kees Moeliker, directeur van het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam. Hij ontving de IgNobelprijs voor zijn onderzoek naar homoseksuele necrofilie onder eenden. Sidekick dr. Eric Mulder is conservator bij Natura Docet Wonderryck Twente.

Science Café Enschede

Science Café Enschede is dé hotspot waar de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen, debat, muziek en beeld worden gemengd tot een bruisende cocktail van fascinatie en verwondering. Meer informatie over Science Café vind je hier.