23-09-16 | Excursie Arnhem, Zevenaar en Duiven

Architectuurcentrum Twente organiseert in samenwerking met BNA Kring Twente een excursie naar Arnhem, Zevenaar en Duiven.

Datum en aanvang

Datum: vrijdag 23 september
Tijd: 08.00 – 17.30 uur
Locatie: Opstappen in Enschede of Deventer

Circulair bouwen

Voor een belangrijk deel zal de excursie aandacht geven aan "circulair bouwen", de recycling van de reeds bestaande gebouwde omgeving. Het "bouwen in het weiland" is al lang verleden tijd. Tegenwoordig ligt de opgave dikwijls in de stad en betreft het de vernieuwing van al gebouwde omgeving.

Programma

08.00 uur Vertrek
Enschede: parkeerterrein Diekmanhal, J.J. van Deinselaan 22
met tussenopstap, ca. 08.45 uur, in Deventer: parkeerplaats Merrcurehotel / McDonalds (aan afslag A1).

09.30 ‐ 12.00 uur Rondleiding door Arnhem
Onder leiding van de architect Frank Willems en korte toelichting op ontwikkeling binnenstad na afloop door Edwin Verdurmen, directeur Arnhems Architectuurcentrum CASA. Op de route liggen in ieder geval het nieuwe station, gebouw 026 en Rozet.

12.00 ‐ 13.00 uur Lunch in Rozet
Ontworpen door NeutelingsRiedijk Architecten, gekozen als "beste gebouw van het jaar 2014", genomineerd door de RIBA (Royal Institute of British Architects) als “beste gebouw ter wereld”.

13.45 uur Rondleiding door het nieuwe gemeentehuis van Zevenaar
(genomineerd voor de Gulden Feniks 2016), gevestigd in de voormalige BAT sigarettenfabriek, een ver(nieuw)bouw door INBO Architecten. Rondleiding door de projectleiding van de nieuwbouw.

15.30 uur Rondleiding door de herhuisvesting van Liander in Duiven
(eveneens genomineerd voor de Gulden Feniks 2016), architect Thomas Rau en partners. Rondleiding door Projectbureau Circulaire Huisvesting.

17.30 uur Afsluitend diner

Het wordt een dag met veel informatie om te inspireren en om op de hoogte gebracht te worden van actuele opgaven in de gebouwde omgeving. We hopen op een grote opkomst (en voor wat het ochtendprogramma betreft: mooi weer).

Kosten

De kosten voor dit programma zijn € 69,50 (inclusief diner).

Aanmelden

Aanmelden via onderstaand formulier, graag vóór woensdag 14 september 2016.