30-06-16 t/m 05-07-16 | Film premiere High-Rise

FILMPREMIERE | HIGH-RISE - Ben Wheatley (2015)

Donderdag, 30 juni 2016 21:00 uur
Concordia, theaterzaal
Kaartverkoop: Concordia
Duur: 112 minuten
Engels gesproken, NL ondertiteld
Eigenzinnige film met
een interessante invalshoek qua architectuur. Met Tom Hiddleston, Jeremy Irons, Sienna Miller naar de cultroman van J.G. Ballard. De film speelt in de "retro-futuristische" jaren zeventig.

Dr. Robert Laing is de nieuwste bewoner in een luxueuze wolkenkrabber. Al snel vindt hij aansluiting bij het sociale leven van de flatgemeenschap en ontdekt hij de complexe verhoudingen ervan. De bovenste etages zijn voor welgestelde bewoners, de lagere voor de minder bedeelden. Als de spanningen tussen de verdiepingen oplopen, worden de openbare ruimtes van het gebouw strijdtoneel voor een ware klassenstrijd. De druk groeit voor Laing om partij te kiezen.

Tom Hiddleston, Jeremy Irons, Sienna Miller, Luke Evans en Elisabeth Moss zijn de hoofdrolspelers in deze dystopische thriller van regisseur Ben Wheatley (Sightseers) naar de cultroman van J.G. Ballard. Het verhaal speelt zich af in een retro-futuristische versie van de jaren zeventig en levert met de uitbundige art direction een visueel spektakel af.

High-rise is een bijtende satire op de Britse klassenmaatschappij en de sociale experimenten van de jaren zestig en zeventig, waaronder het neerzetten van sociale huisvesting om een zekere mate van sociale spreiding te realiseren.

Tevens speelt deze film op:
- Vrijdag 1 juli, 21:40
- Zaterdag 2 juli, 21:05
- Zondag 3 juli, 20:00
- Dinsdag 5 juli, 20:00

Meer informatie over deze film en kaartverkoop via de site van Concordia