25-10-03 | Kunst- en architectuurreis: Osnabrück en Kalkriese

Datum en aanvang

Gehouden op 25 oktober 2003

In samenwerking met Concordia Kunst & Cultuur organiseerde het Architectuurcentrum Twente een kunst/architectuurreis naar twee reisdoelen in Duitsland.

Als eerste werd een bezoek gebracht aan het Felix Nussbaum-Haus in Osnabrück. De ontwerper van dit gebouw is de beroemde architect Daniel Libeskind, bekend van het Joods Museum in Berlijn en de uitbouw van het Victoria & Albert Museum in Londen. Recentelijk kreeg hij de opdracht voor zijn ontwerp van Ground Zero, op de plaats van het op 11 september 2001 verwoestte WTC Gebouw in New York. De vaste collectie in het Felix Nussbaum-Haus bestaat uit werk van de Joodse kunstenaar Nussbaum die in de Tweede Wereldoorlog is omgekomen.
Daarna werd de reis vervolgd naar Ort der Varusschlacht in Kalkriese. Het museum heeft een zeer opvallende en bijzondere architectuur en is ontworpen door Mike Guyer met een 40 meter hoge toren in cortenstaal. Verder staan in het park folly-achtige paviljoens met een zeer bijzondere inrichting waarin een goed beeld wordt gegeven van de toen gevoerde slag tussen de Romeinen en de Germanen.

Bezoekers   
ca. 50 personen.