04-11-08 t/m 08-12-08 | Kwaliteit van de openbare ruimte in zeven Nederlandse steden

Datum en aanvang

Winkelcentrum De Zuidmolen, van Loenshof 60 Enschede
4 november tot 8 december 2008

Regelgeving, architectuur en beeldende vormgeving komen nogal eens met elkaar in conflict. Veel gemeenten willen de kwaliteit van de openbare ruimte bevorderen door strenge regelgeving, maar vaak leidt dat eerder tot verrommeling van diezelfde ruimte.

Zeven verschillende lokale architectuurcentra hebben in samenwerking met evenzoveel gemeenten onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de openbare ruimte. De zeven deelnemende steden zijn: Haarlem, Almere, Utrecht, Groningen, Nijmegen, Heerlen en Enschede. Architectuurcentrum Nijmegen heeft de resultaten van dit onderzoek verwerkt in een expositie.

De expositie toont de verschillende beleidskaders en randvoorwaarden die gemeenten hebben opgesteld en presenteert lokale voorbeelden van geslaagde en minder evenwichtigere combinaties die voornamelijk door de lokale architectuurcentra zijn ingebracht.

Vanaf 4 november tot 8 december is de tentoonstelling te zien in de tijdelijke presentatieruimte van Architectuurcentrum Twente in het winkelcentrum De Zuidmolen te Enschede.