15-09-99 | OLA in Twente

Datum en aanvang

Gehouden op 15 september 1999


Diverse architectuurcentra uit den lande zijn een hele dag in Twente op bezoek geweest.

Programma

- algemene inleiding door Albert Fien over Twente en de diverse steden.

- Bezoek aan het Gazebo in Diepenheim met een uitleg van Guusje van Driel, coördinator Kunstvereniging Diepenheim.

- Rondleiding door de na-oorlogse wijken in Hengelo en bezoek aan de Kasbah van Piet Blom in Hengelo.

- Inleiding over de Campus van de Universiteit Twente, met in het bijzonder de gebouwen van Piet Blom, door Hans van Sisseren afdeling voorlichting van de Universiteit.deelnemers: 30 personen

Omgevingseducatie


In het afgelopen jaar heeft het Architectuurcentrum Twente met het Onderwijskundig Centrum van de Universiteit Twente gewerkt aan de voorbereidingen van een omgevingseducatie project. Andere instituten waarmee in dit kader samengewerkt wordt zijn het Rijksmuseum Twenthe, Museum Jannink (textielmuseum), Natuurhistorisch museum, Activity Center Leonardo Da Vinci (techniek museum/centrum) en de Voortgezet Onderwijs -scholen Het Stedelijk Lyceum (Enschede), OSG Hengelo, St.Canisius (Almelo) en OSG Het Assink (Haaksbergen). Vertegenwoordigers van deze instellingen vormen samen de werkgroep ‘Culturele Centra en studiehuis’.
Doel is om een digitale leeromgeving voor architectuur voor het vak culturele en kunstzinnige vorming 1 (CKV1) in de bovenbouw van HAVO en VWO te ontwikkelen. 
Volgens de methode van “Het Palet” worden twee thema’s uitgewerkt: ‘Helden’ en ‘De stad’. Een subsidieaanvraag is 1 november 1999 door de Universiteit Twente i.s.m. Architectuurcentrum Twente ingediend bij het Stimuleringsfonds voor de Architectuur.