29-11-16 | Stadsgesprek: ontwikkeling Haven Zuid / binnenstad Almelo

Begin dit jaar was er een eerste stadsgesprek over de vernieuwde binnenstad van Almelo. Inmiddels wordt volop gewerkt aan het centrum: de appartementen in Het Warenhuis zijn nagenoeg gereed en nutsbedrijven zijn druk met het verleggen van kabels en leidingen onder het Marktplein.

Op 29 november vindt het tweede stadsgesprek plaats. Deze avond wordt gehouden in samenwerking met de Gemeente Almelo, Urban Interest en Beter Wonen. Tijdens de avond wordt het ontwerp getoond voor onder meer de havenkom en de inrichting van het plein.

Datum en aanvang

Datum: Dinsdagavond 29 november 2016van 19.15 uur tot 22.30 uur
Locatie: Publiekshal stadhuis Almelo
Toegang: gratis, aanmelden middels formulier op deze pagina

Haven Zuid en plein

Wethouder Van Wijk verzorgt om 19.45 uur een korte inleiding waarin zij terugblikt op de aangedragen voorstellen en ideeën en wat daarmee gedaan is. Tijdens deze avond gaan betrokken architecten en stedenbouwkundigen graag met u in gesprek over de ontwerpen voor de haven en het plein, de gevelontwerpen en de voorstellen voor de stadstuin bij de Kloosterhofflat.

Programma

Na de inleiding gaat u vanaf 20 uur in kleine groepjes uiteen voor drie verschillende presentaties van telkens een half uur. Het programma voorziet er in dat u alle presentaties kunt bijwonen.  
- Architect Erik Workel van IAA geeft een toelichting op het nieuwe Havenblok en de ideeën voor vernieuwbouw.
- Tymon Ros van Buro Van der Goes presenteert het gevelontwerp en plattegronden voor de nieuwbouw van de appartementen aan de Haven.
- Stedenbouwkundige Wanda Roskam van de gemeente licht de ontwerpen toe voor de inrichting van het plein en de havenkom.
Bij de koffiecorner in de hal kunt u zien hoe de groene stadstuin bij de Kloosterhofflat er uit gaat zien. Daarnaast is Roos van Roosmalen aanwezig. Zij weet alles over pleinen: waarom is het ene plein gezellig en het andere heel kil? Roos heeft een toolkit ontwikkeld om pleinen in te kunnen delen en om de beleving te intensiveren.  
We sluiten het Stadsgesprek rond 22 uur af met een samenvatting van uw vragen en opmerkingen. U kunt vervolgens nog napraten onder het genot van een drankje en wat lekkers.

Meer weten?

Op Onscentrumvoorelkaar.nl vindt u informatie over onder meer de projecten, de partners en de planning.

../../../../../Desktop/overview.