26-09-11 | Stapel een toren voor Twente

Datum en aanvang

Maandag 26 september vanaf 19.30, paviljoen ‘Abondantus Gigantus’, Stationsplein te Enschede

Op het Stationsplein in Enschede staat het paviljoen ‘Abondantus Gigantus’, ontworpen door kunstenaar Filip Jonker en architect Michiel de Wit. Deze kerk van gestapelde, gekleurde betonblokken als Legostenen staat daar ter gelegenheid van het festival Grenswerk dat in 2011 het thema heeft: ‘De aarde is groot, de wereld klein’.

Ontwerp een toren met lego

Architectuurcentrum Twente nodigt iedereen uit om in het paviljoen groot te denken. Ontwerp en bouw een huis als een toren! Met Lego! Met ongeremde fantasie, zo hoog als je kunt. Het motto is: Stapel je eigen torenhuis. Bouw het hemelhuis van je dromen! Haalbaarheid en praktische bezwaren tellen even niet.

Bovenin de vuurtoren, de watertoren, of de kerktoren.  Wie wil er niet wonen in dat hoog gelegen penthouse of in die loft met uitzicht over stad en land. Het thema is van alle tijden. Voor één keer weer fantaseren als een kind en bouwen met Lego. Architectuurcentrum Twente daagt iedereen uit. Legostenen zijn er in overvloed.

Inspiratie en advies van architecten

Na een spannend verhaal van architect Jan Stegink over de toren als landmark, als uitzichtpunt, als baken in het landschap; met statusverhogende voorbeelden van almaar hoger reikende mondiale voorbeelden, zullen de aanwezige architecten en ontwerpers zorgen voor inspiratie en adviezen.

Wanneer? Voor wie?

Stapel je eigen torenhuis kan op maandag 26 september vanaf 19.30 uur in paviljoen ‘Abondantus Gigantus’ op het Stationsplein te Enschede. Toegang en deelname zijn gratis. Let op: ALLE LEEFTIJDEN!