05-07-14 t/m 06-09-14 | THINKING (out of) THE BOX

Een intrigerende verzameling visies van kunstenaars, architecten en ontwerpers op het begrip ruimte, ter grootte van een ordner!

Datum en aanvang

Locatie: Concordia, expositieruimte Langestraat 56
Entree: gratis
Datum: za 5 juli t/m za 6 september (m.u.v. 21 juli t/m 4 augustus ivm zomersluiting)

In de expositie THINKING (out of) THE BOX verbeelden kunstenaars, architecten en ontwerpers als Marina Abramovic, Krijn de Koning, Peter van der Heijden, Jan Jansen, Thonik en Marlies Dekkers hun persoonlijke opvattingen over het concept ruimte. Dit doen zij in een vaststaand formaat: 44 x 32 x 7 cm in gesloten vorm. De werken zijn een bijzondere selectie uit de collectie van Vedute.

Vedute is in 1991 opgericht met als doel een bibliotheek van ruimtelijke manuscripten op te bouwen: een verzameling driedimensionale objecten, alle in gesloten vorm 44 x 32 x 7 cm. Het zijn als het ware gevisualiseerde gedachten die het begrip ruimte zichtbaar en toegankelijk maken. Daartoe nodigt Vedute vormgevers uit allerlei disciplines uit hun eigen visie te verbeelden op en binnen de vastgestelde kaders. Anders dan boeken, geven ruimtelijke manuscripten hun inhoud vooral prijs door het beeld te laten spreken. Sommige zijn direct te verstaan, andere laten zich letterlijk stap voor stap beschouwen; de variëteit aan mogelijkheden lijkt onuitputtelijk.

Inmiddels bestaat Vedute uit 210 exemplaren, waarvan nu veertig topstukken te zien zijn bij Concordia. Bijzonder, want de werken worden niet vaak tentoongesteld en zeker niet in zo'n grote deelverzameling. Een unieke gelegenheid!

In samenwerking met Concordia, lees meer op www.concordia.nl