Gerelateerde items

12-06-14 | Toparchitectuur in Overijssel - excursie door Overijssel

Een groot deel van ons leven spenderen wij tussen gebouwen. Dit decor van ons dagelijks leven is zo vanzelfsprekend dat we het vaak niet zien. Toch gaan er verrassende verhalen schuil achter de bouwwerken die ons omringen. Wie heeft ze ontworpen en met welk idee? Wat probeert architectuur uit te drukken: macht, efficiency of juist een knus thuisgevoel? Is ieder gebouw wel even origineel, of bestaat er ook ‘tweedehands’ architectuur? Deze cyclus en excursie laten je de beste architectuur van Overijssel zien.

Dinsdag 20 mei - Nieuwe Zakelijkheid. Functioneel en sociaal: dat wilden we allemaal

Drs. ing. Dirk Baalman is architectuurhistoricus en directeur van Het Oversticht in Zwolle, een instantie die zich inzet voor ruimtelijke kwaliteit en ruimtelijk erfgoed.

Locatie: Vrijhof/Amphitheater. 19.30-21.00 uur.
Toegang gratis, aanmelden niet nodig.

Dinsdag 27 mei - Het Nederlands Structuralisme

Prof. dr. Francis Strauven is emeritus hoogleraar architectuur aan de Universiteit Gent. Strauven is expert op het gebied van de moderne architectuur, waaronder het Nederlands Structuralisme. Hij schreef o.a. over Piet Blom, maar vooral over de geestelijk vader van het structuralisme: Aldo van Eyck. Relativiteit en verbeelding.

Locatie: Vrijhof/Amphitheater. 19.30-21.00 uur.
Toegang gratis, aanmelden niet nodig

Donderdag 12 juni – Excursie door Overijssel

Deze tocht – onder leiding van Dirk Baalman - voert langs een aantal juweeltjes van de moderne architectuur in Overijssel, waaronder Aldo van Eycks Maranatha-kerk in Deventer. De precieze route staat vanaf begin februari op http://www.utwente.nl/sg

Vertrek: 9.00 uur, UT-campus/Cubicus. Retour: 18.00 uur.

Voor deze excursie is aanmelden noodzakelijk, dat kan tot uiterlijk 5 juni via: mailto:a.aarten-heukels@utwente.nl. De kosten (incl. lunch, koffie/thee) bedragen €35,- en €15,- (studenten).

Dit programma is een coproductie van Studium Generale en Architectuurcentrum Twente.