Gerelateerde items

20-04-16 | ACT Café #1: Binnenstad Enschede

ACT Café # 1

Ook dit jaar zullen we een vervolg willen geven aan de vorig jaar succesvol verlopen ACT Forum Café avonden. Avonden waarvoor wij dit jaar een iets meer compacte titel gaan gebruiken namelijk "ACT café".

Op onze eerste avond van dit jaar, 20 april aanstaande, zullen we de binnenstad van Enschede aandacht gaan geven. De "waarde" en "het kijken naar", om vervolgens middels de plannen voor het winkelcentrum de Zuidmolen af te dalen naar een concrete opgave. Op de daarop volgende ACT Café avond, 18 mei 2016, met als onderwerp "Actieve gebouwen", zullen we de duurzaamheid van de gebouwde omgeving inhoud geven. Maar eerst de binnenstad van Enschede!

Datum en aanvang

Datum: woensdag 20 april 2016, 19.30 uur inloop vanaf 19.00 uur

Locatie: expositieruimte Concordia, Langestraat 56, 7511 HC Enschede

Toegang: Gratis aanmelden middels formulier op deze pagina

De binnenstad van Enschede

Evert Jan Krouwel heeft middels een quickscan zicht proberen te geven op de cultuurhistorische waarde van een drietal plangebieden in het centrum van Enschede: het gebied tussen de Noorder- en Zuiderhagen, de directe omgeving van de Korte Hengelosestraat en de strook oostelijk gelegen van de binnenstad. Inzicht wordt verschaft in de kwaliteiten, karakteristiek en "wat er toe doet" van deze gebieden. Met als doel dat we trots worden op de verschillende onderdelen en objecten in en van deze gebieden, een trots die ons aanleiding zou moeten geven tot instandhouding van een groot aantal beeld- en structuur bepalende panden.

Anthony Robertshaw leert ons opnieuw te kijken naar onze binnenstad. Middels de analyse van "wat we zien als we ons door de binnenstad begeven" probeert hij middelen aan te reiken om de kwaliteit van het centrum beter zichtbaar te maken en waar nodig aan te vullen.

John Landewé tenslotte zal ons meenemen in de plannen om het Winkelcentrum De Zuidmolen weer echt onderdeel uit te laten maken van de binnenstad.

Symone de Bruin zal weer de moderator zijn, Regine Hilhorst zal met haar gedichten de binnenstad in een eigen daglicht stellen en de Robert Windak zal met twee van zijn leerlingen de viool laten klinken.

U bent van harte uitgenodigd, mis deze avond niet!