Gerelateerde items

12-10-16 | ACT Café #4: de gaten gevuld!?

De ruimtelijke opgave heeft zich door de jaren heen in belangrijke mate verplaatst van "buiten de stad" naar "in de stad". Waar het opspuiten van een weiland met een dikke laag zand om vervolgens te gaan bouwen natuurlijk ook wel zijn complexiteit kende, is het bouwen in de stad pas een opgave! Inspraak, regelgeving en kosten maakten onder meer de procesgang er niet eenvoudiger op. Met als gevolg een vaak trage voorgang of zelfs jarenlang uitblijven van enig resultaat.

Maar… langzamerhand worden de in de steden door allerlei oorzaken vrijgevallen gaten gedicht. Ook in Enschede.

Datum en aanvang

Datum: woensdag 12 oktober 2016, 19.30 uur
Inloop vanaf 19.00 uur
Locatie: expositieruimte Concordia
Langestraat 56, 7511 HC Enschede
Toegang: Gratis, aanmelden middels formulier op deze pagina

Het programma

Drie sprekers: Maarten Hanekamp (stedenbouwkundige gemeente Enschede), Ruud van der Koelen (architect bij VanderJeugd architecten) en Erik Richters (eigenaar, ontwikkelaar, projectmanager Som=, Oldenzaal), zullen de plannen voor de woningbouw aan de Spoorzone, de hoek Deurningerstraat-Lasondersingel en het winkelcentrum Lage Bothofstraat aan de orde stellen.

Moes Wagenaar zal toepasselijke gedichten voordragen en zal er muziek zijn, Hanneke Nijs van het OvhO zal ons meenemen met de fagot. En Symone de Bruin verzorgt ook deze avond de moderatie.