05-04-18 t/m 05-07-18 | Archi-idols 2018

In 2018 organiseert het Architectuurcentrum Twente voor de 3e maal het project Archi-idols, een educatief project waarmee jongeren in het voortgezet onderwijs in contact gebracht worden met architectuur, kunst & cultuur en techniek. Dit gebeurt in een fase waarin belangrijke beslissingen voor de toekomst worden gemaakt. De keuze voor een vervolgopleiding en de daaraan gekoppelde beroepskeuze vindt in deze fase plaats. Door hen heel concreet kennis te laten maken met alle facetten van architectuur, kunst & cultuur en techniek wordt niet alleen inhoudelijke kennis aangedragen en ontwikkeld, maar wordt ook hen een kans gegeven om een beter gefundeerde profielkeuze en beroepskeuze te maken.

Globaal bestaat het project uit 2 ronden:
- 1e ronde: Ontwerp van een ‘tiny house’ voor je idool. Deze opdracht is ingepast in het lesprogramma op de deelnemende school;
- 2e ronde: Ontwerp van een woonhuis. De ontwerpopgave wordt geschreven door een bekende Twentenaar. De scholieren werken vervolgens 8 vrijdagmiddagen onder begeleiding van Twentse architecten aan het ontwerp. 

De resultaten van de eerste ronde worden beoordeeld door een professionele jury en worden tentoongesteld op een bijzondere locatie. 20 leerlingen worden geselecteerd voor de 2e ronde.

Waar:
Locatie expositie: Containerpark CeePark, moutlaan Enschede (achter parkeergarage winkelcentrum Roombeek)

Openingstijden: 
- Donderdag 5 april van 15.00 - 17.30
- Vrijdag 6 april van 15.00 - 17.30
- Zaterdag 7 april van 12.00 - 16.00
- Donderdag 12 april 15.00 - 17.30 
- Zaterdag 17 april van 12.00 - 16.00

De bekendmaking van de geselecteerde leerlingen en toelichting van het juryrapport vindt plaats op Donderdag 12 april om 16.00 tijdens een bescheiden uitslag-evenement op de projectlocatie.

Kom kijken naar de resultaten van de scholieren en laat u inspireren door bijzondere en originele tiny houses!

De activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door: 
- Provincie Overijssel 
- Stimuleringsfonds Creatieve Industrie (SCI) 
- Stimuleringsfonds Rabobank Enschede - Haaksbergen 
- Gravin van Bylandt 
- Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel 
- Stichting Janivo 
- Willem Wilminkstichting