Gerelateerde items

04-07-13 t/m 31-07-13 | Bridges Enschede 2013

De internationale maand voor kunst, wetenschap en technologie

Met Bridges Enschede 2013 beleven Enschede, Twente en de Euregio dit jaar de Internationale Maand voor Kunst, Wetenschap en Technologie. Gedurende de hele maand juli wordt een tentoonstellingsprogramma met installaties, short movies, architectuur, muziek en interessante workshops georganiseerd met het centrale thema verbindingen tussen kunst en wetenschap. Hoogtepunt en afsluiting van de maand is het internationale wetenschappelijke congres Bridges 2013 met ruim 250 deelnemers uit alle werelddelen om kunst, wetenschap, technologie en innovatie nog sterker met elkaar te verbinden.

Het internationale wetenschappelijke congres Bridges 2013 (27 t/m 31 juli 2013) is het hoogtepunt en afsluiting van de Internationale Maand voor Kunst, Wetenschap en Technologie in Enschede, Twente en de Euregio. Voorafgaande en tijdens dit event wordt onder meer een tentoonstellingsprogramma georganiseerd met het centrale thema verbindingen tussen kunst en wetenschap. Naast tentoonstellingen staan meerdere onderdelen geprogrammeerd zoals minicolleges, muziekvoorstellingen, Short Movie Festival, diverse workshops (w.o. zometool, wetenschap van het koken) enz. Tevens worden in die periode excursies architectuur en verdere activiteiten gericht op een breed publiek georganiseerd.

activiteiten 4 - 31 juli 2013

Beeldende kunst
Een tiental hoogwaardige tentoonstellingen [o.a. expositie art-science, math & architecture] bij instellingen en galerieën, met kunstwerken die duidelijk uiting geven aan de verbinding tussen of de inspiratiebronnen van kunst en wetenschap.

Podiumkunsten
- Muziek- en filmprogrammering
- Wereldpremière van de muziekuitvoering “evolution of a thought”
- ‘short movie’ –festival

Architectuur
- Lezingen door prominente architecten/vormgevers
- Tentoonstellingen tussen architectuur en wetenschap

Excursies, lezingen en workshops
- Symposium art & technology (saxion)
- Diverse lezingen met interessante sprekers
- Workshops o.a zome-tool (constructie van objecten) en de wetenschap van het koken
- Bezoek tentoonstellingen op verschillende locaties in twente o.a. naar artwekkelo en de euregio

Publieksdag
- Presentaties en workshops met medewerking van internationale congresdeelnemers en kunstenaars
- kennisplein waar de (eu)regionale en internationale ontwikkelingen in de samenwerking tussen kunstenaars en wetenschappers worden getoond
- Participatieprojecten op locatie als zome-tool en diverse openbare workshops voor het brede publiek

Download hier de flyer

Lees meer op: http://www.bridges2013.nl