Gerelateerde items

18-07-13 t/m 31-07-13 | Cross-overs in Architectuur

Twentse voorbeelden van cross-overs in architectuur

De nieuwe architectuur is veelzijdig. Ingegeven door de talrijke maatschappelijke, economische, culturele en sociale veranderingen, zijn architecten nu meer dan ooit innovatief. Verbreding van het vakgebied is voorwaarde voor een toekomst met kansen.

Het project Bridges laat zien dat wetenschap, kunst en technologie nauwe verbindingen kunnen aangaan en dat daaruit onvermoede vernieuwingen kunnen ontstaan. Architectuur is een discipline die vanouds kunst en wetenschap combineert. Daarmee is architectuur een toonbeeld van Bridges! Die kwaliteit is te zien in ‘Cross-overs in architectuur’.

‘Cross-overs in architectuur’ bestaat uit een expositie in de centrale hal van Saxion Hogeschool in Enschede en uit een minisymposium in de Grote Kerk op de Oude Markt in Enschede.

Cross-overs in architectuur – expositie

Locatie: Saxion Hogeschool, centrale hal, MH Tromplaan 28, Enschede
Periode: 18 juli t/m 31 juli 2013. Tijdens openingsuren van de Saxion Hogeschool

De expositie toont voorbeelden – vooral uit Enschede – van architectuur die tot stand komt in innige samenwerking met andere creatieve disciplines van zowel kunstzinnige als wetenschappelijke en technologische aard. De getoonde ontwerpen zijn voorbeelden van combinaties tussen Architectuur en Duurzaamheid, Architectuur en Kunst en Architectuur en Technologie.
De opening van de expositie is op 18 juli om 16.00 uur, verzorgd door Michiel de Wit.

Cross-overs in architectuur – minisymposium

Locatie: Grote Kerk, Oude Markt 32, Enschede
Datum : maandag 29 juli 2013 van 9.00 tot 12.00 uur

Het minisymposium bestaat uit vier lezingen:

- 9.00 tot 9.45 uur
Pi de Bruijn, architect en stedenbouwkundige. De Bruijn ontwierp het plan voor de wederopbouw van Roombeek.

- 9.45 tot 10.30 uur
Henriëtte Bier, architect en gespecialiseerd in computergestuurde systemen en methodes in architectuur. Bier is onderwijsmanager van het project Hyperbody aan de TU-Delft.

- 10.30 tot 11.15 uur
Jos de Krieger, architect en directeur bij Superuse Studios. ‘Connecting flows to improve urban ecosystems’. Architectuur, duurzaamheid en hergebruik.

- 11.15 tot 11.45 uur
Michiel de Wit, architect te Enschede. De Wit vormt samen met beeldend kunstenaar Filip Jonker het collectief LOOS.FM. en hebben samen het petflessen paviljoen ontwikkeld.