10-11-11 | De Enschedese binnenstad 2.1

Datum en aanvang

Donderdag 10 november, 19.30 uur.
De Blauwe Kater, Oude Markt 5 Enschede

Na een eerste publicatie over het horecagebied rond de Walstraat, Zuiderhagen en de Pijpenstraat in Enschede is nu een tweede inspiratieboekje verschenen over het gebied rond de Stadsgravenstraat. Architect André Beumer is de samensteller van de boekjes en hij toont daarin een aantal projecten die in de genoemde straten een nieuwe en inspirerende dynamiek teweeg brengt.

De binnenstad van Enschede staat momenteel onder druk. Bouwplannen voor herontwikkeling, verdichting en vernieuwing lopen door de economische crisis vertragingen op, middenstanders trekken weg en leegstand gaat steeds vaker voorkomen. Juist in deze tijd is het ontwikkelen van nieuwe, inspirerende initiatieven daarom van levensbelang voor een vitaal stadscentrum. De publicaties van André Beumers is voor Architectuurcentrum Twente aanleiding om aandacht te vragen voor de ontwikkelingen in de binnenstad van Enschede, hoofdstad van Twente.

Sprekers zijn:
- Hans Schröder senior ontwerper bij de afdeling ontwerp van het programma Stedelijke Ontwikkeling bij de gemeente Enschede - met een algemene inleiding over de plannen voor de binnenstad.
- André Beumers architect te Enschede - over de ideeën die hij in de twee inspiratieboekjes heeft gepubliceerd.
- Mirjam Berning projectmanager bij het projectmanagement bureau van de gemeente Enschede - over het ‘Actieplan Binnenstad Enschede’.

Hierna volgen korte presentaties over enkele concrete projecten die nieuw elan brengen in de binnenstad:
- Joost Klein Snuverink projecttrekker Zuidwal - over het nieuwbouwproject tussen Walstraat en Zuiderhagen.
- Hans Schröder senior ontwerper bij de afdeling ontwerp van het programma Stedelijke Ontwikkeling bij de gemeente Enschede - over de schouwburgontwikkeling tussen Langestraat en Walstraat.
- Harry Lindeman voorzitter Stadsgravenstraathoreca Enschede - over de toekomst van de horeca in de binnenstad.
- Diele Biemold adviseur Strategie en Beleid bij de gemeente Hengelo en programmaraadslid bij Architectuurcentrum Twente - zal aansluitend de forumdiscussie leiden.

Kijk op deze websites voor meer informatie:
www.actieprogramma-binnenstad-enschede.com
www.stadsgravenstraat-enschede.nl
www.zuidwal.info