Gerelateerde items

03-09-13 | Premiere documentaire over W.R. van Couwelaar, architect wederopbouwplan binnenstad Hengelo

Datum en aanvang

Dinsdag 3 september, om 20.00 uur in het Rabotheater te Hengelo (Ov). Toegang gratis.

De documentaire over de Hengelose architect: W.R. van Couwelaar is uiteindelijk gerealiseerd: in het kader van een project over de wederopbouwactiviteiten, zoals dat de komende maand in Hengelo zal plaats vinden, zal de film in première gaan. In de film staat een belangwekkend interview met Van Couwelaar centraal. De monumentencommissie Hengelo en het Architectuurcentrum Twente hebben dit interview vlak voor zijn dood kunnen opnemen. De afgelopen jaren is rond dit interview een film over de Hengelose wederopbouw verder uitgebouwd.

Het programma van de avond bestaat uit een drietal documentaires:

Voor de pauze worden twee films getoond met unieke beelden van de opbouw van de Hengelose binnenstad na de 2e wereldoorlog.

Na de pauze vindt de première plaats van de film W.R. van Couwelaar, architect van de Hengelose wederopbouw, een productie van het Architectuurcentrum Twente en Drijver Audiovisuele Communicaties.

Het programma over de Hengelose wederopbouwmaand is te vinden op www.monumenten-hengelo.nl De film over Van Couwelaar zal ook tijdens andere activiteiten deze maand getoond worden.