Gerelateerde items

26-02-09 | Jonge ontwerpers presenteren zich #03

Datum en aanvang

donderdag 26 februari 2009, 19.30 uur, voormalig Kunstcentrum Hengelo, Industriestraat 17a, 7553 CK Hengelo 

Na twee jaar jonge Twentse architecten de kans te hebben gegeven om zich te presenteren, wordt dit format nu ook ingezet voor andere ontwerpende disciplines.

Veel net afgestudeerde ontwerpers zoals grafisch ontwerpers, productontwerpers, meubelontwerpers maar ook gameontwerpers en interieurarchitecten starten na hun opleiding een ontwerpcarrière binnen een bestaand bureau. Maar vaak beginnen zij direct of na een kort dienstverband een eigen bureau. Ook in Twente doet zich dit fenomeen gelukkig voor. Wie zijn zij en hoe kunnen zij zich profileren in een markt waarin concurrentie een steeds grotere rol speelt?

Het Architectuurcentrum Twente biedt op 26 februari een podium aan acht jonge, startende Twentse ontwerpers waarbij zij in maximaal 10 minuten hun persoonlijke ambitie, visie en zelf ontworpen projecten kunnen presenteren. De presentaties verlopen volgens het zogenoemde pecha kucha-concept. Dit door Mark Dytham uit Tokio bedachte concept is afgestemd op het zaptijdperk: korte en bondige presentaties waarbij het publiek to the point wordt geïnformeerd.

De presentatie van de jonge ontwerpers zal worden ingeleid door Rob Dieleman, directeur AXIS media ontwerpers uit Enschede.

Jonge ontwerpers presenteren zich #03 is de derde presentatie van jong Twents ontwerptalent. De eerste en tweede presentatie vonden plaats in 2007 en 2008; ook in de maand februari en ook in Hengelo. Toen met andere jonge ontwerpers.

Deelnemende ontwerpers zijn:
- Huub Mulhof vormgever bij D’Andrea en Evers, Enter
- Peter Meinders interieurontwerper bij Insight, Hengelo
- Paul Klotz lichtontwerper Ledart, Enschede
- Werner Helmich industrieel ontwerper Helmich Design, Enschede
- Ronald Meulman keramist, atelier RM, Enschede
- Bram den Hond game ontwerper, Enschede
- David den Breejan interieurontwerper IAA architecten, Enschede
- Dennis Morshuis grafisch vormgever ontwerpatelier, Enschede