Gerelateerde items

31-05-12 | Jonge ontwerpers presenteren zich #06

Locatie: Sigmax, Capitool 13 Enschede

Tijd: 19.30 uur

Voor het zesde achtereenvolgende jaar krijgen jonge Twentse ontwerpers de kans zich te presenteren. De eerste twee jaar was dit format vooral bedoeld voor jonge Twentse architecten. In de afgelopen edities mochten ook andere ontwerpende disciplines aan bod komen. Ook dit jaar is er sprake van bijzondere talenten op uiteenlopend ontwerpgebied.

Het Architectuurcentrum Twente biedt op donderdag 31 mei een podium voor acht jonge, startende Twentse ontwerpers, waarbij zij in maximaal 10 minuten hun persoonlijke ambitie, visie en zelf ontworpen projecten kunnen presenteren. De presentaties verlopen volgens een strak tijdschema waardoor de deelnemers gedwongen worden om kernachtig en to the point hun sterke punten naar voren te brengen.

De presentatie van de jonge ontwerpers zal worden ingeleid door Ton Nieuwenhuis, mede-eigenaar/grafisch vormgever bij ontwerpbureau Vanille te Borne. Hij gaat in op zijn eigen ontwikkelingstraject: vanaf zijn afstuderen tot en met zijn huidige punt in zijn carrière.

De deelnemende ontwerpers zijn

Jorrit Noordhuizen - landschapsarchitect werkt voor IAA stedenbouw en landschap te Enschede, is genomineerd voor de Archiprix 2012. Winnaar van de internationale IFLA Zvi Miller Award 2011, winnaar van de Stedelijk Interieur Award 2011.
Leonie Smelt - modevormgever geboren te Enschede, volgde haar opleiding aan de Willem de Kooningacademie te Rotterdam, werkt op dit moment in Amsterdam.
Rogier Hendriks - motion graphics medeoprichter/eigenaar van creative studio Onesize te Amsterdam. Het bureau richt zich o.a. op motion graphics, animatie en visuele effecten voor film en tv. Sinds kort woont Rogier weer in zijn geboorteplaats Hengelo.
Laurens Kuipers - architectuurfotograaf werkt zelfstandig vanuit zijn woonplaats Enschede.
Stephanie Weitering - interieurontwerper bij architectenbureau Reitsema & partners te Rijssen.
Daniël Bol - grafisch ontwerper bij ontwerpbureau Vanille te Borne.
Marcel Barzilay - architect bij MAS architectuur te Hengelo.
Susan Bijen - grafisch ontwerper werkt zelfstandig onder de naam Einszwei te Enschede.

Voorafgaande aan de avond zal er een kort welkomstwoord zijn door Walter Rijk, directeur Sigmax en in de pauze zal er een gelegenheid zijn om het gebouw nader te bekijken.