19-04-17 | Publieksatelier Oldenzaal opgave PostNL

In het centrum van Oldenzaal aan de Langestraat 5 staat het voormalige postkantoor van PostNL al jarenlang leeg. Het pand, nabij Winkelcentrum In den Vijfhoek en De Driehoek, is iets groter dan 2.100 m2 en vraagt om een nieuwe functie. Het gebouw is goed bereikbaar, beschikt over een eigen (parkeer-)terrein en in de omgeving is veel openbare parkeergelegenheid aanwezig.

De huidige eigenaar Post NL wil de locatie graag aanpakken en stelt belanghebbenden en belangstellenden in de gelegenheid om hierover mee te denken. In samenwerking met het Architectuurcentrum Twente en de Gemeente Oldenzaal wordt hiervoor een bijzonder publieksatelier georganiseerd.

Datum en aanvang

Datum: woensdag 19 april, 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)
Locatie: PostNL, Langestraat 5 te Oldenzaal
Toegang: gratis, aanmelden middels formulier onderaan deze pagina

Programma

De belangrijkste vraag die daar behandeld gaat worden, is: wat zijn de mogelijkheden voor deze locatie?

Met behulp van de nieuwste digitale technieken zullen architect Ruud van der Koelen en stedenbouwkundige Maarten Hanekamp ruimtelijk inzicht geven wat er met de locatie zou kunnen gebeuren. Zij tonen verschillende mogelijkheden door in te gaan op het volume, hoogte en positie van het nieuwe gebouw. Ook wordt ingegaan op de mogelijkheden van beeldkwaliteit en op de nieuwe mogelijke bestemmingen voor het gebouw. Onder leiding van moderator en architect Judith Lansink gaan zij graag met u in gesprek om samen te zoeken naar de meest wenselijke oplossingsrichting.

Het Architectuurcentrum Twente nodigt u van harte uit om hieraan deel te nemen en uw mening te geven over de mogelijk herontwikkeling van deze markante plek in Oldenzaal.

Deze activiteit wordt georganiseerd door het Architectuurcentrum Twente in samenwerking met de gemeente Oldenzaal en PostNL.