Gerelateerde items

03-06-10 | Rood-voor-Rood

Datum en aanvang

29 april t/m 20 juni 2010 Architectuurcentrum Rondeel, Stromarkt 18c te Deventer. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Rood-voor-Rood is jargon voor het inwisselen van niet meer in gebruik zijnde agrarische bebouwing voor burgerbebouwing. Het is één van de instrumenten om de ruimtelijke kwaliteit in de provincie Overijssel te verbeteren. Architectuurcentrum Twente én Architectuurcentrum Rondeel laten zien wat de regeling tot nu toe heeft opgeleverd. De vijf getoonde Rood-voor-Rood-projecten uit Twente en Salland staan voor de variatie in uitvoeringsmogelijkheden. Eigentijdse of traditionele architectuur op een aangepast erf. Heeft het resultaat inderdaad een bijdrage geleverd aan de ruimtelijke kwaliteit van het landschap?

Opening 29 april 20.00 uur

Vier ervaringsdeskundigen spreken tijdens de opening:
- Harrie Stoffer projectleider Kwaliteitsimpuls groene omgeving provincie Overijssel
- Stephan Schorn landschapsarchitect bij adviesbureau Eelerwoude te Goor
- Jeroen van Westen opdrachtgever van een Rood-voor-Rood-project te Heeten
- Gooike Postma architect/directeur Groothuis + Postma Architekten te Hengelo
Kijk voor meer informatie over deze tentoonstelling op www.rondeeldeventer.nl

Debat: buiten is het beter, donderdag 3 juni 2010, 20.00 uur

Tijdens de tentoonstelling Rood voor Rood organiseert Architectuurcentrum Rondeel een debat over de ruimtelijke kwaliteit in het buitengebied van de provincie Overijssel. Draagt bijvoorbeeld de regeling Rood voor Rood bij aan die kwaliteit? Wat zijn de kansen en wat zijn de bedreigingen?

Het debat ‘Buiten is het Beter’ moet natuurlijk op een buitenlocatie worden gevoerd (dus NIET in Architectuurcentrum Rondeel). Het is op één van de vijf Rood-voor-Rood projecten van de tentoonstelling:
Erf Driemarke, Overmeenweg 12, 8111 PE Heeten

Onder leiding van moderator Albert Fien (stedenbouwkundige en kenner van Overijssel). Deelnemers zijn:
- Karen de Groot (landschapsarchitect);
- Greet Bierema (landschapsarchitect); 
- Franz Ziegler (architect);
- Lambert Schuldink (adviseur rood-voor-rood bij Countus).


Rood-voor-Rood is een samenwerkingsproject van Architectuurcentrum Twente en Architectuurcentrum Rondeel, en is mogelijk dankzij bijdragen van Stimuleringsfonds voor Architectuur, provincie Overijssel, adviesbureau Eelerwoude en Arcadis.