01-06-10 t/m 10-10-10 | Twente in beeld

Datum en aanvang

1 juni - 10 oktober 2010, zes locaties - achttien beelden
opening dinsdag 1 juni, 16.30 uur, Techniekmuseum Heim, Industriestraat 9, 7553 CK Hengelo

Mooi is Twente. Iedereen weet het. Maar waar was dat bijzondere plekje, dat mooie uitzicht of dat fraaie gebouw. Architectuurcentrum Twente heeft mooi Twente in beeld gebracht. Het glazen bos in Haaksbergen, de Sint Plechelmuskerk in Oldenzaal maar ook landgoed Het Zonnebeek en het Openluchttheater in Hertme. En nog veertien andere hotspots. Achttien plekken die Twente typeren zijn door Ina Marie Schmidt gefotografeerd, op groot formaat geprint en op reuzengrote ‘schildersezels’ geplaatst als ware het schilderijen van Hollandse meesters. De zomerbuitenexpositie Twente in Beeld is te zien op zes lege plekken, verspreid over de regio. Op elke plek staan drie ezels en de doeken worden elke drie weken verwisseld.

De opening

Deze bijzondere tentoonstelling gaat op dinsdag 1 juni van start en loopt tot en met 8 oktober 2010. Wieger Mulder, wethouder cultuur te Hengelo, zal de buitenexpositie op 1 juni om 16.30 uur openen tijdens de openingsbijeenkomst in het MuseumCafé van het Twents Techniekmuseum te Hengelo. Siebe Rossel, als historicus en antropoloog verbonden aan het Afrikamuseum, zal een inleidend verhaal houden over de schoonheid en identiteit van het Twentse land.

In de media

Op donderdag 3 juni 2010 stond er een artikel over Twente in beeld in de Twentsche Courant Tubantia. Download hier de pdf van het artikel.