Gerelateerde items

12-02-09 t/m 19-03-09 | 10 jaar Geslaagd Ontwerp

Datum en aanvang

12 febr - 16 mrt 2009, do t/m zo van 12.00 - 17.00 uur, voormalig Kunstcentrum, Industriestraat 17A, Hengelo

In oktober 2008 werd de tiende editie van Geslaagd Ontwerp georganiseerd. Vanaf het begin van deze reeks in 1998 hebben in totaal 178 afstudeerders aan academies, hogescholen en universiteiten hun afstudeerwerk getoond (voor zover zij zelf of hun afstudeeronderwerp een relatie met Twente hadden). Wat is er van al die ontwerpers geworden? Deze vraag gaat het Architectuurcentrum Twente in februari 2009 beantwoorden met een speciale lustrumeditie van Geslaagd Ontwerp.

Na een intensieve speurtocht heeft Biagina Principato, de projectmedewerker die al vele jaren de jaarlijks tentoonstelling organiseert, een flink aantal oud-deelnemers kunnen traceren. Sommigen hadden zich ontwikkeld tot gevierd ontwerper, anderen waren in aanverwante ontwerpdisciplines terecht gekomen en weer anderen deden in het geheel niets meer op creatief gebied en brachten hooguit een enkele keer een bezoek aan een museum.

Van de nog actief zijnde ontwerpers/architecten zijn er zeventien geselecteerd om niet alleen het destijds getoonde afstudeerwerk nogmaals te laten zien, maar vooral om hun huidige werk te tonen. Tevens geeft de expositie inzicht in de ontwikkeling en carrière  van de deelnemende ontwerpers/ architecten.

De tentoonstelling wordt geopend op donderdag 12 februari om 19 .30 uur met een inleiding door Frans Bevers, directeur 3d design OPERA ontwerpers Amsterdam. OPERA ontwerpers zijn onder meer bekend van ontwerpen voor de TwentseWelle te Enschede, MOMA, New York, HEMA, new  pilot store in Amersfoort.

Deelnemers

- Andre Beumers www.i-aa.nl
- Walewijn Grondman, studio grondman www.projects.mashamatijevic.com
- Hendrik van der Schoor www.hendrikvanderschoor.nl
- Willeke Evenhuis www.willeke-evenhuis.nl
- Rinse Blase www.buroblase.nl
- Leon brokers www.i-aa.nl
- Boudewijn van der Poel, Mutt design www.muttdesign.nl
- Teun Fletterman www.studiolef.com
- Elske Revelman de Vries www.revelmandevries.nl
- Martijn Wildekamp www.hollandsgoed.nl
- Tobias Lehman
- Jeroen Molenaar www.jeroenmolenaar.com
- Nathalie Groot Kormelink www.sparc-architecture.nl
- Jorine Oosterhoff www.jorineoosterhoff.nl
- Niels Blok www.tofdesign.com
- Geke Wouters www.gekewouters.nl
- Maurits Schregardus www.mauritsschregardus.blogspot.com
- Bart-Jan Polman www.studiopolmanboodt.eu