Gerelateerde items

29-09-07 t/m 10-10-07 | Geslaagd Ontwerp 09

Datum en aanvang

29 september - 20 oktober 2007, winkelcentrum Zuidmolen Enschede

Deze tentoonstelling laat toonaangevend afstudeerwerk zien van jonge ontwerpers die een opleiding hebben gevolgd binnen Nederland (architectuur, industrieel ontwerpen, landschapsarchitectuur, stedenbouw en interieur) en waarvan de ontwerper of het ontwerp een relatie heeft met Twente. De tentoonstellende ontwerpers worden vóór de zomervakantie door een afvaardiging (de curator) van het Architectuurcentrum Twente (coördinator en een ontwerper) geselecteerd op basis van de kwaliteit van hun dan gereed zijnde afstudeerwerk. Deze studenten - die afkomstig zijn uit Twente, studeren in Twente dan wel een afstudeerproject hebben dat een relatie heeft met Twente - wordt gevraagd hun afstudeerwerk op de expositie tentoon te stellen.

De tentoonstelling toont de state of the art en inspireert mogelijk jongeren tot het volgen van een ontwerpopleiding. Het succes in voorgaande jaren toont aan dat de tentoonstelling in een behoefte voorziet, zowel bij publiek als deelnemers. Voor deelnemende, afstuderende studenten is het vaak de eerste maal dat zij hun producten op een professionele manier aan het publiek kunnen tonen en vormt daarmee een belangrijke bijdrage in hun professionele ontwikkeling.

Datum: 29 september t/m 20 oktober
Openingstijden: do 10-21u, vr 10-18u, za10-17u, ma t/m za etalage
Locatie: winkelcentrum De Zuidmolen, van Loenshof 128, Enschede

Deelnemers

CABK Zwolle: Juriena Bruintjes, Debora Geelink, Maurits Schregardus
HKA Arnhem: Fenna Oosterhoff
Academie voor Bouwkunst Arnhem: Hugo Bolté, Hayke Zweede
AKI Enschede: Wendy van der Knijff, Anne-Marloes Bosscher
Saxion Hogescholen IPO: Maikel Timmer
Universiteit Twente IO: Josse Ruiter, Jos Thalen, Winnie Dankers 

De opening van de tentoonstelling is op zaterdag 29 september om 16.00 uur door ing. Guus Vrauwdeunt MA van Academie Toegepaste Kunst en Techniek / Concept Design. Dj's Jab Jakuza.