Gerelateerde items

28-01-16 | Slotavond 'Smalle beurs - kleine huisjes'

Datum en aanvang

Datum: 28 januari 2016, 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur
Locatie: Let op, gewijzigd! Auditorium van Aki ArtEZ, Hulsmaatstraat 35, 7523 WB Enschede
Toegang: gratis, een vrije gift wordt op prijs gesteld

Prijsvraag

Het Architectuurcentrum Twente was middels een prijsvraag op zoek naar slimme ideeën voor ‘ongewoon wonen’. De opgave was om een kleine, compacte en betaalbare wooneenheid te ontwerpen, waarbij op inventieve wijze wordt omgegaan met het woonprogramma, de locatie, het toegepaste materiaal, het interieur en het budget. 51 professionals en amateurs hebben meegedaan aan de prijsvraag.

Bekendmaking winnaars

De jury heeft de inzendingen beoordeeld en zal op de slotavond de 10 genomineerden presenteren en daana de winnaar bekend maken. Marc Heethaar van de gemeente Enschede toetst de 10 genomineerden aan het bouwbesluit. Bekijk hier de powerpoint van Marc.

De jury bestaat uit:
- Lena van der Wal, artist designer en ontwerper van Kleine Huisjes, Den Haag
- Erik Wamelink, architect bij buro voor architectuur Erik Wamelink, Lievelde
- Dik Roetert Steenbruggen, adviseur vastgoed kwaliteit, duurzaamheid en innovatie bij De Woonplaats woningcorporatie, Enschede
- Hein Jan Geerdink, architect / docent AKI ArtEZ, Enschede

Via onze website kon het publiek haar stem uitbrengen. Met meer dan 800 stemmen is hier groot gehoor aan gegeven. Ook de publiekswinnaar wordt tijdens de avond bekend gemaakt.

Lezingen en discussie

Tijdens de avond worden lezingen gehouden over het thema kleine huisjes en is er ruimte voor discussie over welke kansen er zijn voor de kleine huisjes in Nederland.
1. Jacqueline Tellinga, gebiedsontwikkelaar particuliere bouw van de gemeente Almere: heeft namens deze gemeente recent een prijsvraag uitgeschreven waarbij de winnaars daadwerkelijk hun voorstel mogen uitvoeren. Gemeente Almere deelt graag de ervaringen die men inmiddels heeft opgedaan met nationale regelgeving en juridisch aspecten rondom kleine huisjes.
2. Jelte Glas, van De Woonpioniers, Olst, over zijn ervaringen met de bouw van Kleine Huisjes en de (on)mogelijkheden van de regelgeving.
Moderator van de avond: Robert ten Dam, architect te Diepenheim.