Gerelateerde items

22-06-13 | Dag van de Architectuur 2013, wandeling door Oldenzaal

Architectuurwandeling door het heden en verleden van Oldenzaal

Architectuurcentrum Twente en de BNA kring Twente (Bond van Nederlandse Architecten) nodigen u uit om met ons de Dag van de Architectuur te vieren. Dit jaar vieren we dat in Oldenzaal waar we een architectuurwandeling organiseren. U wordt langs het industriële verleden en het stationsgebied van Oldenzaal geleid door een historicus die uitleg zal geven over de geschiedenis van Oldenzaal. Bij de hieronder genoemde projecten wordt u rondgeleid of wordt een toelichting door een architect verzorgd.

Programma

- Fifteen – Korte toelichting op het nieuwste restaurant uit de Fifteen keten
- Gelderman Som= – Rondleiding door het complex verzorgt door Paul Scholten en Erik Richters van Somis.
- Geldermanstaete – (huidig onderkomen van WBO) verbouwd door MAS architectuur, toelichting door architect Richard Brok.
- MST Oldenzaal – Het ziekenhuis wordt op dit moment door IAA architecten verbouwd, de verantwoordelijke architect zal kort een toelichting geven.
- Watertoren – Interieurarchitect Biagina Principato over de transformatie van watertoren tot woonhuis.
- GreenOrange – Van bouwval tot prachtig herenhuis dat nu marketingbedrijf GreenOrange huisvest. Met een film en korte toelichting wordt de renovatie van dit pand getoond.
- Flatgebouw aan Stationsplein – Patrick Kalma van Sacon architecten uit Zwolle is mede verantwoordelijk voor de vormgeving en zal iets meer over dit appartementsgebouw vertellen.
- Station Oldenzaal – Huub Reerink van het team stedelijke vernieuwing van de gemeente Oldenzaal vertelt over de toekomstige plannen voor het stationsgebied van Oldenzaal.

De wandelingen starten om 12.00 en 15.00 uur. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Vertrekpunt Restaurant Fifteen, Gelderman, Enschedesestraat 2 J, te Oldenzaal. Hier ontvangen we u graag vanaf een half uur voor de wandeling met een kopje koffie of thee.