Gerelateerde items

22-11-17 | Wederopbouwkerken in Overijssel en Flevoland - 4

De Stichting Bedehuizen Overijssel Flevoland (SBOF), het Architectuurcentrum Twente en de Stichting Behoud Kerkelijke Gebouwen Overijssel hebben het initiatief genomen om dit jaar extra aandacht te besteden aan de “wederopbouw kerken” in Overijssel. De Provincie Overijssel is bereid ons in het kader van het project ‘Het verhaal van Overijssel’ te ondersteunen, zodat wij in staat zijn vier bijeenkomsten te organiseren. Tijdens de bijeenkomsten wordt door inleiders aandacht besteed aan de architectuur van de kerken. Ook het vraagstuk van de leegstand in vele van deze kerken komt aan de orde.

Datum en aanvang

Datum: woensdag 22 november, 18.30 – 22.00 uur
Locatie: voormalige synagoge aan de Dorpsmatenstraat 40 in Hengelo
Toegang: gratis, aanmelden via info@bedehuizen.nl

De vierde en tevens laatste bijeenkomst over wederopbouwkerken in Overijssel en Flevoland vindt plaats op woensdag 22 november. Als locatie is gekozen voor de voormalige synagoge aan de Dorpsmatenstraat 40 in Hengelo. Deze, in 1965 gebouwde synagoge, is het type zaalkerk. Het gebouw is thans eigendom van de Oud-Katholieke Kerk in Nederland. De Evangelisch-Lutherse Gemeente maakt ook gebruik van dit gebouw.

Programma

18.30 uur ontvangst met koffie en broodjes.
19.00 uur opening en inleiding door de heer Bert Oude Engberink. De heer Oude Engberink is voorganger van de synagoge in Haaksbergen.
20.00 uur pauze.
20.30 uur Frans Wiersma, emeritus-predikant uit Delden. Titel van zijn inleiding: Kerken van de wederopbouw - (weder)opbouw van kerken.
21.30-22.00 uur : afsluiting met een hapje en een drankje.

Aanmelden

U kunt zich opgeven per email: info@bedehuizen.nl of telefonisch: mevrouw E.M. Denneboom-Frank 053-4282027