Gerelateerde items

01-04-15 | ACT Forum Café #1 Fiets


Het Architectuurcentrum Twente organiseert op woensdag 1 april 2015 haar eerste ACT Forum Café. Door middel van dit 6 keer te houden 'café' willen we actuele onderwerpen en thema's onder de aandacht brengen.

Datum en aanvang

Datum: woensdag 1 april, aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur.
Locatie: cultureel vulpunt Het Tankstation, Deurningerstraat 28 in Enschede.
Toegang: een vrije gift wordt op prijs gesteld, aanmelden via onderstaand formulier.

De Fiets

De Fiets staat als thema hoog op de agenda. Geen onderwerp waar de laatste tijd, we zouden zeggen wereldwijd, zoveel over wordt geschreven en nagedacht als de fiets, want het gaat hier om 'groene mobiliteit'. Vele buitenlandse stadbestuurders komen in ons land kijken naar de inrichting die wij aan de openbare ruimte geven voor de fiets, milieutechnisch wordt de fiets steeds opnieuw tegen het licht gehouden met onder meer houten en kartonnen fietsen tot gevolg, fietsen worden ontwikkeld die passen in een 'witte fietsenplan' en in Twente wordt gewerkt aan een steeds groter net van fietssnelwegen. Tijd om de fiets dus op de agenda te zetten.

Gastsprekers

- Stefan Bendiks van bureau Artgineering en co-auteur van het boek Fietsinfrastructuur, een onmisbaar handboek voor iedereen die zich bezighoudt met het ontwerpen, ontwikkelen en promoten van fietsroutes
- Basten Leijh van Bleijh Industrial Design zal de fiets zelf tegen het licht houden
- Michiel de Wit van project DWG zal ons meenemen naar zijn ontwerp voor een fietsenstalling.
- Regine Hilhorst, stadsdichter Enschede, heeft een gedicht gemaakt over de fiets en gaat deze voordragen.

De sprekers zullen worden aangevuld met een tafelgast, voor deze eerste avond is dit Annerie Bemthuis, directeur IKT en bestuursvoorzitter van het Architectuurcentrum. De avond wordt geleid door Symone de Bruin, hoofd ruimtelijke leefomgeving gemeente Apeldoorn. De muzikale begeleiding komt van Julian Bohn Trio.

Wij nodigen u van harte uit deze avond bij te wonen en als u daartoe maar enigszins in staat bent... komt u op de fiets, u zult er geen spijt van hebben.