Gerelateerde items

28-10-15 | ACT Forum Café #5 Feeding the City

Onze vorige ACT Forum Café avond was zeer interessant: vier jonge architecten hebben ons meegenomen langs hun werk en ons laten zien dat "de architect van deze tijd" zelf het initiatief dient te nemen, werkt in een team met brede raakvlakken aan de maatschappij en bovenal alle aandacht heeft voor duurzaamheid.

Ons eerstvolgende Forumavond zullen we het laatstgenoemde aspect verder aandacht geven middels het onderwerp Feeding the City. Niet alleen de gehouden Expo Milaan 2015 heeft dit als hoofdonderwerp (weliswaar nog wat breder getrokken tot "Feeding the Planet"), maar ook in Twente staat de relatie met ons voedsel stevig op de agenda.

Datum en aanvang

Datum: woensdag 28 oktober 2015, 19.30 uur inloop vanaf 19.00 uur
Locatie: expositieruimte, Concordia, Langestraat 56, 7511 HC Enschede
Toegang: gratis, aanmelden middels formulier op deze pagina

Feeding the City

In Enschede wordt elke dag ongeveer 150 ton voedsel geconsumeerd. Verreweg het grootste deel daarvan komt van buiten de regio. Maar dat kan ook anders. Er komen steeds meer boeren die zich richten op streekproducten. En er zijn steeds meer consumenten die willen weten waar hun voedsel vandaan komt. Het project Feeding the City laat zien hoe deze ontwikkelingen kunnen leiden tot een veel duurzamer voedselsysteem. En hoe daarmee de Twentse economie en het unieke Twentse landschap versterkt kunnen worden.

Met een bijdrage van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie hebben landschapsarchitect Pieter Veen en bedrijfskundige Willem Kruidhof het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar onze voedselvoorziening. Samen met lokale ondernemers hebben ze twee verrassende ruimtelijke concepten ontworpen: Food Web Twente en Food Campus Twente. Deze zetten de mondiale voedselketens op zijn kop en brengen de landbouw weer terug waar die thuis hoort: dicht bij de burgers!

Sprekers

Willem Kruidhof (Trends & Concepts) en Pieter Veen (Circular Landscapes) zullen het concept van Feeding the City toelichten en ingaan op de voordelen voor de regionale economie en het landschap.
Jan Loohuis (VerTwentz, Borne) zal ingaan op de vraag: hoe bereik je de consument? Daarbij zal hij een inkijkje geven in de marketingstrategie achter Food Web Twente.

Opnieuw zal er muziek zijn: deze keer contrabassist Wilton Jongmans en Regine Hilhorst zal ons weer meenemen in haar gedichten. En Symone de Bruin staat garant voor de beste moderatie.

Ondertussen in afwachting van de avond als iets lezen over de relatie van voedsel met stad en regio? Kijk dan eens op de website http://www.transitiontowntotnes.org, of lees De Hongerige Stad van Carolyn Steel "Hoe voedsel ons leven vormt".

Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze niet te missen vijfde forumavond!

ACT Forum Café #6

En zet meteen nog even de volgende en al weer laatste Forumavond van dit jaar in uw agenda, deze zal 18 november aanstaande worden gehouden met als onderwerp "Geslaagd Ontwerp".