Gerelateerde items

02-02-11 t/m 04-02-11 | Masterclass Twentse Pauzelandschappen

Datum en aanvang

2 t/m 4 februari 2011

Een project voor snelle, aankomende ontwerptalenten op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschap maar ook beeldende kunst en podiumkunst. Pauzelandschappen is een project voor jou! Jij bedenkt ideeën voor de lege plekken in de stad. Ideeën die resulteren in een ruimtelijk ontwerp, een demonstratie, een performance of een statement.

Van 2 tot 4 februari 2011 ontwikkelen de ontwerpteams ideeën die ze gedurende één weekend in september 2011 presenteren. De locaties worden door de teams zelf gekozen. Pas op het laatste moment zullen de locaties, de datum en het tijdstip voor het publiek bekend gemaakt worden. Daarmee wordt het project Pauzelandschappen tot een Stadsguerrillaproject.

Kennismaking Masters

Op woensdag 6 oktober 2010 kon je al kennismaken met de masters:
- landschapsarchitect Florian Boer www.urbanisten.nl
- architect Hedwig Heinsman www.dusarchitects.com
- beeldend kunstenaar Florentijn Hofman www.florentijnhofman.nl
- stedenbouwkundige  Hilde Blank www.bvr.nl

Het zijn onder andere de ontwerpers van de paviljoens die tijdens het Grenswerkfestival 2010 op de Museumlaan in Twente te zien zijn. Jullie gaan hun werk overnemen. Een keurige tentoonstelling verandert in een stadsguerrilla waarbij verloren en vergeten plekken in de stad centraal staan.

Stadsguerrilla

Stadsguerrilla is wakker schudden, bewustwording, spotlights, flashmobs. In een flits communiceren. Met stadsbewoners, met gebruikers van de openbare ruimte, maar ook met bestuurders, ontwikkelaars en beleidmakers. Over verloren hoeken, vergeten plekken en overwoekerde percelen.

Studiepunten

Deelname is niet voor niets. Studenten kunnen studiepunten vergaren door zich in te schrijven, aan de masterclass deel te nemen en tenslotte door het ontwerpidee ook uit te voeren. Overleg hierover met je docent.