Gerelateerde items

14-09-07 t/m 19-09-07 | Film en Architectuur: virtuele stedelijkheid

Datum en aanvang

14 t/m 19 september 2007

‘Architectuur en film’ kent dit jaar net als het gelijklopende Gogbot festival het thema ‘virtuele stedelijkheid’. Een stedelijkheid die steeds verder oprukt in games, internet en comics. Een prachtige gelegenheid om een tweetal films te tonen die hier op de één of andere wijze iets mee te maken heeft.

Op onder meer vrijdag 14 september aanvang 19.15 uur wordt de film Immortal van Enki Bilal gedraaid. Een dag later kunt u genieten van de film Sketches of Frank Gehry van de regisseur Sydney Pollack, aanvang 19.30 uur. Beide films zullen op de genoemde tijden worden ingeleid.

Immortal (2002)

De film Immortal, die striptekenaar Bilal maakt op basis van zijn eigen comics. In 2095 bestaat de stad New York uit drie verschillende niveaus. In deze metropool arriveert de Egyptische god Horus, die de melkweg heeft doorkruist om de blauwharige Jill te vinden. Alleen via haar kan hij zijn eigen onsterfelijkheid behouden. De inleiding wordt verzorgd door Petran Kockelkoren, hoogleraar Kunst en Technologie aan de Universiteit Twente.
Overige vertoningstijden: zondag 16 september, 20.00 uur en dinsdag 18 september, 19.30 uur.

Sketches of Frank Gehry (2005)

Als contrast met de virtuele stedelijkheid is deze documentaire te zien; een intiem portret van de architect Frank O. Gehry. Gehry werd wereldberoemd door baanbrekende gebouwen als het Guggenheim in Bilbao. De film schetst hoe Gehry te werk gaat. Met schaar, zilverpapier en plakband en vertrouwende op zijn intuïtie komt hij tot de meest opmerkelijke gebouwen, Interviews met bekenden en zelfs zijn therapeut complementeren het portret. De inleiding wordt verzorgd door Peter van Roosmalen van het Architectuurcentrum Twente.

Overige vertoningstijden:  zondag 16 september om 15.30 uur; maandag 17 september om 19.30 uur; en woensdag 19 september om 19.30 uur.